تبادل
لینک هوشمند
برای تبادل
لینک ابتدا ما
را با عنوان
سرزمین من
سوادکوه
و آدرس
sarzaminemansavadkooh.LXB.i
r لینک
نمایید سپس
مشخصات لینک
خود را در زیر
نوشته . در صورت
وجود لینک ما در
سایت شما
لینکتان به طور
خودکار در سایت
ما قرار میگیرد.
جای حکومت ایران
دودمان پهلوی
تاجگذاری ۴ اردیبهشت ۱۳۰۵ خورشیدی
تهران، کاخ گلستان
لقب رضا شصتتیر، رضا ماکسیم، رضا خان، رضا خان میرپنج، رضا شاه بزرگ (کبیر)
زادروز ۲۴ اسفند ۱۲۵۶ خورشیدی
ایران، مازندران، شاهی، آلاشت
پایان حکومت ۳ شهریور ۱۳۲۰ خورشیدی
درگذشت ۴ مرداد ۱۳۲۳ خورشیدی
نام پدر عباس علی داداشبیگ
شاهنشاه پیشین احمد شاه قاجار
شاهنشاه پسین محمد رضا شاه
دین اسلام
همسران تاجالملوک، مریم سوادکوهی، توران امیرسلیمانی،
رضا پهلوی ، زاده(۲۴ اسفند ۱۲۵۶ خورشیدی در آلاشت(از روستاهای علی آباد مازندران، که خود رضا شاه نام آن را به شاهی تغییر داد که پس از انقلاب به قائم شهر تغییر پیدا کرد)، درگذشته مازندران – ۴ مرداد ۱۳۲۳ خورشیدی ژوهانسبورگ، آفریقای جنوبی) معروف به رضاخان، رضاخان میرپنج، رضاخان سردارسپه و پس از آن رضاشاه و رضاشاه کبیر، شاه ایران (از ۱۳۰۴ خورشیدی تا ۱۳۲۰ خورشیدی) و بنیانگذار دودمان پهلوی بود. پادشاهی رضا شاه پایان فرمانروایی قاجاریان و آغاز دوران رژیم پهلوی بود که با انقلاب ۱۳۵۷ ایران به پایان رسید.
رضا که کودکی یتیم بود دوران خردسالی را در فقر گذراند. از نوجوانی به نظام پیوست و مدارج ترقی را طی نمود. در کودتای ۳ اسفند ۱۲۹۹، نیروهای قزاق به فرماندهی رضاخان تهران را اشغال کردند. رضاخان ابتدا در مقام وزیر جنگ، بسیاری از ناآرامیها و راهزنیها را از بین برد. در سوم آبان ۱۳۰۲ رضاخان با فرمان احمدشاه قاجار به نخستوزیری منصوب شد و ابتدا تلاشی در جهت جمهوریخواهی کرد. ولی در سال ۱۳۰۴ به پادشاهی رسید. وی سرانجام در سال ۱۳۲۰، پس از اشغالشدن ایران بر دست متفقین، تحت فشار بریتانیا مجبور به ترک سلطنت گردید و سه سال بعد در شهر ژوهانسبورگ در آفریقای جنوبی به مرگ طبیعی درگذشت.
اولین ازدواج وی با دختردایی خود مریم (صفیه، تاجماه) بود كه رضاخان 9 سال با این زن زندگی كرد تا اینكه مریم هنگام نخستین زایمان خود درگذشت و از او دختری به نام همدم (فاطمه) كه بعد به همدمالسلطنه ملقب گردید، باقی ماند.
تاجالملوك پهلوی (دومین همسر رضاخان) در مورد اولین ازدواج همسرش (رضاخان) در كتاب خاطرات ملكه مادر میگوید: «البته این موضوع را سالها نمیدانستم، تا بعد از شاه شدن رضا. او آن را از من پنهان كرده بود. حالا تاریخش را به خاطر ندارم. ولی یادم هست كه یك روز دختری را همراه خودش به كاخ شهر آورد و گفت: ”این دخترم است. بعد برایم مشروحاً تعریف كرد كه موقع خدمت در آتریاد همدان با یك زن همدانی به نام صفیه ازدواج موقت كرده و این دختر حاصل آن ازدواج است. من این زن (صفیه) را هرگز ندیدم.“ بعدها همدمالسلطنه تنها فرزند اولین همسر رضاخان به ازدواج هادی (حدیكجان) آتابای (فرزند پدرخوانده رضاخان) درآمد و این وصلت عاملی برای حضور مداوم خانواده آتابای در دربار پهلوی شد». همسر دوم رضاخان تاجالملوك فرزند ”میرپنج تیمورخان آیرملو“ افسر مهاجر قفقاز بود. رضاخان هنگام ازدواج با تاجالملوك در سال 1294 شمسی درجه یاوری (سرگردی) داشت و از او دارای چهار فرزند به نامهای شمس (1296ش)، محمدرضا و اشرف (1298ش) و علیرضا (1301ش) شد. تاجالملوك پس از فوت رضاشاه با غلامحسین صاحب دیوانی ازدواج كرد.
تاجالملوك پس از وقایع شهریور سال 1320 به منظور كسب قدرت بیشتر گاه و بیگاه در سیاست دخالت میكرد و از هیچ نقشی برای مطرح كردن علیرضا كوچكترین فرزند خود در برابر محمدرضا پهلوی فروگذار نمیكرد. ”
مطالبات مردم منطقه سوادکوه از نمایندگان ادوار گذشته در مجلس شورای اسلامی چه بود؟ شانزده نماینده محترم ادوار گذشته چه خدماتی را به منطقه محروم سوادکوه و مردم مظلوم آن ارائه نمودند؟ نماینده های ادوار گذشته سوادکوه و قائم شهر چه کسانی بودند؟ چند درصد سوادکوهی بودند؟ چند درصد لفوری بودند؟ و... قصدداریم بصورت تیتر وار نقد منصفانه و در عین حال سازنده از عملکرد نمایندگان ادوار گذشته مجلس شورای اسلامی در قبال مطالبات و نیازهای منطقه محروم و مردم مظلوم سوادکوه داشته باشیم. شاید دیدگاهها به سمع و نظر نمایندگان فعلی و آنهایی که قصد دارند در دروه های آتی این وظیفه خطیر را برعهده بگیرند برسد و در نهایت برایند و نتایج ان برای منطقه و مردم آن مفید باشد.
مرکز بررسی اسناد تاریخی وزارت اطلاعات با بررسی اسناد منتشر شده ساواک و مراجعه به منابع تاریخی اقدام به نشر اسنادی از اقدامات انقلابی آیت الله نظری خادم الشریعه از علمای مازندران کرده است که گوشه ای از زوایای فعالیت های انقلابی این عالم را روشن می سازد.
گذشته از مراتب علمی آیت الله نظری خادم الشریعه که بسیاری از بزرگان نسبت به آن اذعان دارند نیمنگاهی به اسناد بهجا مانده در بایگانی دستگاه امنیتی رژیم پهلوی ما را با بخشی از فعالیتهای سیاسی این عالم برجسته که از نگاه آنان مخفی نمانده آشنا میسازد.
عشق و علاقه شیخ عبدالله به امام خمینی(ره) بر هیچ کس پوشیده نیست، او شاگرد مکتب امام(ره) بود و به همین دلیل همه توان و تلاش خود را در جهت به بار نشستن نهضت عظیم انقلاب اسلامی به کار گرفت و در این مسیر از هیچ کوششی فروگذار نکرد.
آیت الله نظری خادم الشریعه فرزند عبدالنبی در سال 1311 در سوادکوه به دنیا آمد.